Anette Karlsson Aidosti Kiinnostunut

Kaikki blogit puheenaiheesta Postin palvelut

Miksi postia katoaa ja kuka postia jakaa?

Postin palveluista ja niiden laaduttomuudesta keskusteltiin vielä hetki ennen hallituskriisiä ja postin toimintaan on näköjään palattava ainakin kertaalleen, koska haluan tuoda esille postinjakajan tänään tekemän räikeän virheen.

Ilmeisesti alueemme postinjakaja ei osaa lukea tai sitten hän on muutoin uusavuton. Tänään postiluukusta napsahti kirje, joka oli jaettu täysin väärään osoitteeseen. Lähettäjästä päätellen kirje sisältää mahdollisesti vastaanottajalleen tärkeää tai arkaluontoista tietoa.

Postitoiminta on kriisissä

Posti ei ole kyennyt toipumaan ongelmistaan. Tärkeitä viranomaiskirjeitä katoaa matkalla, laskut ovat myöhässä ja verkkokaupat ovat vaikeuksissa lähetystensä kanssa. Postin käyttäminen vähenee rajusti, mikä aiheuttaa pahoja ongelmia.

Mitä tapahtui Postin toiminnassa ennen kroonisen "jakelukriisin" alkamista? Ihmiset siirtyivät käyttämään enemmän sähköisiä laskuja, aikakausilehtien tilaaminen väheni ja Posti vähensi henkilökuntaa. Siitäkö tämä johtuu?

Postilaista tulossa lappilaisille hyvä

Posti velvoitetaan huolehtimaan, että postia jaetaan maaseudullakin viitenä päivänä viikossa. Tänään lausuntokierroksellle lähtevä postilaki tulee varmistamaan, että saamme postia kuten nykyäänkin.

Olen Postin hallintoneuvoston ja eduskunnan liikenne-ja viestintävalíokunan jäsenenä ollut nyt postilain kanssa naimisissa koko syksyn. Olen tyytyväinen kokoon saatuun esitykseen. Olemme saaneet rakennettua esityksen, jonka ovat kaikki hallituspuolueet sekä posti hyväksyneet.

Metsässä ei liikahda lehtikään

Jos ei talvisessa suomalaisessa metsässä, niin harvemmin enää laatikossakaan lehdet liikahtelevat. Meilläkin on sunnuntai jo vapautettu muihin aktiviteetteihin kuin lehdenlukuun. Kehitys kehittyy, vai uudistamisiako ne palveluiden heikennykset nykyään nimeltään ovat.

Jos vireillä olevat suunnitelmat toteutuvat, niin lähitulevaisuudessa saattaa olla tilanne, että postia jaetaan suuressa osassa maata vain kolmena päivänä viikossa. Tilanne olisi sama kuin se oli kotiseudullani ennen 1960-luvun puolta väliä. Se olisi viidenkymmenen vuoden aikahyppy taaksepäin tässä palvelussa.

Postin osoitejärjestelmä – menneen ajan meininkiä

Postin palvelut

Perustettiinpa männäviikolla yhdistys. Säännöt on hiottu ja rekisteröinti käynnissä. Sitten tulikin tenkkapoo: patentti- ja rekisterihallitus vaatii yhdistykselle fyysisen postiosoitteen, eikä sellaista näytä olevan ihan järkevästi saatavissa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä