Anette Karlsson Aidosti Kiinnostunut

Kaikki blogit puheenaiheesta Postin jakelu

Postitoiminta on kriisissä

Posti ei ole kyennyt toipumaan ongelmistaan. Tärkeitä viranomaiskirjeitä katoaa matkalla, laskut ovat myöhässä ja verkkokaupat ovat vaikeuksissa lähetystensä kanssa. Postin käyttäminen vähenee rajusti, mikä aiheuttaa pahoja ongelmia.

Mitä tapahtui Postin toiminnassa ennen kroonisen "jakelukriisin" alkamista? Ihmiset siirtyivät käyttämään enemmän sähköisiä laskuja, aikakausilehtien tilaaminen väheni ja Posti vähensi henkilökuntaa. Siitäkö tämä johtuu?

Postilaista tulossa lappilaisille hyvä

Posti velvoitetaan huolehtimaan, että postia jaetaan maaseudullakin viitenä päivänä viikossa. Tänään lausuntokierroksellle lähtevä postilaki tulee varmistamaan, että saamme postia kuten nykyäänkin.

Olen Postin hallintoneuvoston ja eduskunnan liikenne-ja viestintävalíokunan jäsenenä ollut nyt postilain kanssa naimisissa koko syksyn. Olen tyytyväinen kokoon saatuun esitykseen. Olemme saaneet rakennettua esityksen, jonka ovat kaikki hallituspuolueet sekä posti hyväksyneet.

Posti kulkee miten sattuu ja tulkitsee sääntöjä miten sattuu

Kankaanpäässä Posti vaati sijoittamaan postilaatikon paikkaan, joka ei miellyttänyt asiakasta. Posti perusteli omaa kantaansa muun muassa liikenneturvallisuudella eli postilaatikko olisi pitänyt sijoittaa postilaatikkoryhmään eikä yksinään jakelun kannalta hankalaan paikkaan. Nyt tilanne vaarantaa Postin mielestä sekä postinjakajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä