Anette Karlsson Aidosti Kiinnostunut

Kaikki blogit puheenaiheesta Palveluyhteiskunta

Kiitollisuudenvelka!

Miten kiitollisuudenvelka synnytetään? Se synnytetään palvelemalla jotain hyvin myötätuntoista henkilöä tai auttamalla häntä jollakin muulla keinoin. Kyse on paljon auttamisesta, kun halutaan synnyttää merkittävää kiitollisuuden kokemista, josta sitten aiheutuu vastapalveluksen aie eli kiitollisuudenvelan hyvittäminen omien tekojen välityksellä.

Postin uusi aluevaltaus on hyvää johtamista!

Kirjeposti tulee lähes häviämään jo seuraavien vuosikymmenten aikana.

Postimaksut nousevat lisäksi niin korkeiksi, että enää ei kirjeitä lähetä toisilleen kuin tosi rakastavaiset ja rikkaat.

Postissa on varmasti ajateltu oikein palvelukonseptin muutosta, koska postissa on töissä hyvin vireää työvoimaa ja usein vielä hyvin palvelualtistakin.

Ole rohkeasti hyvä tyyppi työelämässä!

Olen jossain määrin eri mieltä professori Liisa Keltikangas-Järvisen kanssa, kun hän on antanut MTV3-kanavan Huomenta Suomi -ohjelmalle haastattelun ja sanonut seuraavaa:

"Kuinka paljon meillä on varaa tässä kansantaloudellisessa tilanteessa ohittaa osaamista ja asiantuntijuutta ja nostaa esille täydellisiä kuplia hyvistä tyypeistä."

Professori Liisa Keltikangas-Järvisellä on pokkaa arvostella hyviä tyyppejä, kun he eivät ilmeisesti häntä henkilökohtaisesti miellytä. 

Palveluyhteiskunnan autuus

Sain kimmokkeen blogikirjoitukselleni toisesta verotusta käsitelleen blogin keskustelusta. Siinä eräs kommentoija toi hyvin esille, että talousjärjestelmä ei ole kakun leipomista ja sen jakamista, vaan koko järjestelmä pyörii sillä että raha liikkuu. Koska verottaja saa aina osansa kun raha vaihtaa omistajaa yhteiskunta hyötyy rahan liikkeestä. Olettaa siis sopii että olemme luoneet järjestelmän jossa kannattaa ansaita ja käyttää rahaa mahdollisimman paljon. Onko siis näin?

Mistä työttömyys johtuu?

Tilastokeskus julkisti tänään (24.3.2015) viimeisimmät madonlukunsa työttömyydestä, ja myös eri puolueiden keskuudessa alkaa vihdoin olla jonkinasteinen konsensus siitä, että työttömyys on merkittävimpiä ongelmia mitä tässä maassa on.

Yhtä mieltä ei kuitenkaan olla työttömyyden syistä, ja tämän takia myös ehdotetut korjaustoimenpiteet ovat hakuammuntaa, ja osittain ristiriitaisia. Luonnollisesti minulla on omat ehdotukseni, mutta en tässä kirjoituksessa aio mennä niihin, vaan haluan pureutua tärkeämpään kysymykseen - mistä Suomen korkea työttömyys johtuu?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä