*

Anette Karlsson Aidosti Kiinnostunut

Kaikki blogit puheenaiheesta Miehet ja naiset

Sukupuolijakauma

Sukupuolijakaumasta, tytöistä ja pojista, keskusteltiin mm. 21.4 YLEn Pressiklubissa. Jälleen kerran nähtiin keskusteluohjelmille tyypillistä sotkua koska ohjelman tekotapa oli pelkkä puhuvien päiden näköradio, television visuaaliset mahdollisuudet jätettiin taas kerran käyttämättä. Ehkäpä aihetta olisi parempi käsitellä Prisma-studiossa oheisen aihetta jäsentävän kuvan avulla.

Naisen logiikka ja suden pohjola

Meillä on kotona parisänky, jota peittää päiväpeitto. Päiväpeitto otetaan illalla pois ja aamulla se laitetaan petauksen jälkeen sängyn päälle. Kun eräänä aamuna petasin sängyn, ihmettelin miksi vaimoni ei kerää päiväpeittoa pois niin, että se olisi helppo rullata takaisin paikalleen, vaan se oli aina hänen jäljiltään nurin päin.

Totesin vaan, että naisen logiikkaan ei kannata puuttua

Liberaalipuolue ja naiset

Pienpuolueita kuten viskiä ja piraatteja kritisoidaan joskus siitä, että ne vetävät pääasiassa 20-30 -vuotiaita miehiä. On totta, että pienpuolueprojektit ovat vaikeita ja aikaavieviä ja että ne siksi vetävät vähemmän väkeä kuin muut harrastukset, mutta muuten asia ei ole lainkaan niin yksioikoinen.

Naisten ajattelumalli nostaisi Suomen

Suomalaisella miehellä on paha olla. Hän väittelee ja harrastaa tosissaan sitä mitä harrastaa. Sillä välillä kun suomalainen mies murjottaa, suomalainen nainen käy shoppailemassa ja nauttii shampanjaa. Jos sattuu olemaan oikein aurinkoista, niin hän piipahtaa vielä jonkin veneen kannella ottamassa aurinkoa. 

Miesten hiekkalaatikko, jota naiset karttavat?

Olen muutaman vuoden ajan kirjoittanut Uusi Suomen Puheenvuoroon. Omien kirjoitusten kommentteja sekä muiden kirjoituksia lukiessa olen havainnut, että miehet ovat vahvasti edustettuina tällä keskustelufoorumilla. Tänään 10.3. klo 18.00 päätin tutkia asiaa syvällisemmin.

 

Tasa-arvon edistäjät Rehula ja Mäntylä

Suomessa  sukupuolten välistä tasa-arvoa edistetään perustuslain ja kansainvälisten sitoumusten velvoittamana perus- ja ihmisoikeudellisena asiana ja siten tasa-arvoa edistävä lainsäädäntö, lain  valvonta ja palautteellinen ohjaus on organisoitu läpikattavasti osaksi kansalaisyhteiskuntaa.

Malkinin mekko ja tytöt - huonoa huumoria?

Koff julkaisi kuvan Malkinista ballerinamekossa. Tämä tuohdutti Sini Korpisen, minkä seurauksena Koff poisti kuvan, jossa tytöttely ("Tervetuloa tytöt") on Korpisen mukaan synonyymi heikkoudelle. Onko asia näin yksinkertainen?

 

Miesjärjestöjen keskusliitto ry.

Miesjärjestöjen keskusliitto ry - Mansorganisationernas centralförbund rf / The Central Association for Men´s Organizations in Finland - on vuonna 2011 perustettu suomalaisia miesjärjestöjä yhteenkokoava liitto, jonka keskeisenä tarkoituksena on hyvinvoinnin ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen miesnäkökulmasta.

 

Suomalaisia tasa-arvotavotteisia järjestöjä

Suomalainen tasa-arvopolitiikka pohjautuu suurelta osin samoihin eturyhmäpiirien yhteistyöllä rakennetun pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin spekseihin, jotka luotiin jo sotien jälkeisessä yhteiskunnan järjestymisessä. Historiallisista syistä naisjärjestöillä on tässä yhteydessä ollut edukkaampaa ja motivoivempaa aloittaa järjestäytyminen ensimmäisenä, vaikkakin tasa-arvo laajemmassa merkityksessään on ollut aina esillä  kulloinenkin ajankohta huomioiden kattavasti.

Naisen työeläke-euro on jotain 65 senttiä

Tarkasti  ottaen keskimääräinen omaan työuraan perustuva eläke naisilla oli vuoden 2013 lopussa vain 1 088 euroa kuukaudessa, kun vastaavana ajankohtana miesten työeläkkeen suuruus oli 1 657 euroa.

 Miesten suuremmat työeläkkeet johtuvat pidemmistä työurista sekä korkeammasta palkkatasosta naisiin verrattuna.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä