Anette Karlsson Aidosti Kiinnostunut

Kaikki blogit puheenaiheesta Isovanhemmat

Isovanhemmat verottomasti lapsia hoitamaan

Kannatan yhteiskunnan säästötoimenpiteitä, paitsi silloin kun ne kohdistuvat vähävaraisiin ja pieneläkeläisiin. Vähävaraisten tulojen kaventamista pidän huolestuttavana kehityssuuntana. Suomessa yhteiskunta voisi mielestäni maksaa mummoille ja papoille omien lastenlasten hoidosta palkkaa, joka olisi verotonta tuloa isovanhemmille, kuten esimerkiksi Unkarissa tehdään.

Yhteisöasumisessa sukupolvet toistensa turvana!

Asumisen kalleus on saanut minut pohtimaan mahdollisuutta, jossa lapsiperheille ja isovanhemmille tarjoutuisi lähiasuminen yhdessä, mutta kuitenkin omillaan.

Pääkaupunkiseudulle tulisi rakentaa vaihtoehtoasumista, joka mahdollistaisi kahden ikäpolven turvan.

Viime syksynä, kun tyttäreni puolisoineen etsi, ostaakseen perheelleen kodin, jossa myös minulle tarjoutuisi paikka asua, lopputulema oli, että vaihtoehtoja ei ollut.

Oli kerrostaloja, joissa oli yksi erillinen sisäänkäynti, mutta huone oli tarkoitettu lähinnä toimistoksi.

Isovanhemman lakisääteinen tapaamisoikeus on tyhmä idea

Helsingin sanomissa on jatkunut keskustelu isovanhempien oikeudesta tavata lapsenlapsiaan. Yksittäisten tarinoiden pohjalta on vaadittu isovanhemmille lakisääteistä tapaamisoikeutta. Idea on tosi huono. On lapsen etu, että hänen ympärillään on paljon luotettavia aikuisia, jotka käyttäytyvät fiksusti eivätkä sotke lasta keskinäisiin riitoihinsa. Tätä eduskunta kuitenkaan ei voi säätää tai valtio laitoksillaan järjestää.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä