Anette Karlsson Aidosti Kiinnostunut

Prismoihin opiskelija- ja eläkeläisalennus

  • Prismoihin opiskelija- ja eläkeläisalennus

Monet meistä tekevät päivittäin ostoksia HOK-Elannon toimipaikoissa, kuten Prismassa, S-marketissa ja Alepassa. Tehdessämme ostoksia näissä paikoissa saamme hyvitystä S-bonusjärjestelmän kautta. Monet asiakkaat hyötyvät järjestelmästä ja järjestelmä on pidetty. Myös minä olen aktiivinen S-ryhmän asiakas ja saamani bonuskertymä ilahduttaa kuukausittain.

Omalla kohdallani kuukausittainen bonuskertymä on 5-15 euron välillä. Opiskeluaikana summa oli pienempi, koska tuloni oli pienet, jolloin paljoa ei voinut ostaa. Pienituloisella henkilöllä ei ole mahdollisuuksia saada bonusjärjestelmästä suurempaa hyötyä, vaikka hän keskittäisi kaikki ostoksensa. Järjestelmän tulisi palvella myös pienituloisia asiakkaita, jotka tunnollisesti tekevät ostoksensa esimerkiksi läheisessä Alepassa.

HOK-Elannon tulee varmistaa, että myös vähävaraiset opiskelijat ja eläkeläiset saavat etuja keskittämällä ostoksensa. Voimassa olevalla opiskelija- ja eläkeläiskortilla tulisi saada muutaman prosentin alennus ostoksista HOK-Elannon toimipisteistä. Muutos parantaisi näiden ihmisryhmien henkilökohtaista taloutta, sillä he saisivat alennusta ja bonusta kaikista ostoksistaan. Muutos hyödyttäisi myös HOK-Elantoa, sillä useampi asiakas olisi tyytyväinen.

Anette Karlsson

 

Olen ehdolla HOK-Elannon edustajistoon numerolla 251

Vaalit 18.-29.4.2016

Tutustu kotisivuihini.

Lue lisää vaalikoneesta.

Äänestämään pääset tästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

On varmaan paikallaan muistuttaa, että opiskelija- ja eläkeläisalennukset tarkoittaisivat käytännössä sitä, että osa em. ryhmien kauppalaskusta siirrettäisiin muiden asiakasryhmien maksettavaksi. Tuskinpa olisivat nykyistä tyytyväisempiä.

Käyttäjän AnetteKarlsson kuva
Anette Karlsson

Pieni vähävaraisille asiakasryhmille myönnettävä alennus ei vaikuttaisi meidän työssäkäyvien tilanteeseen miltei lainkaan. Näille ihmisryhmille alennus kuitenkin olisi merkittävä. Lisäksi saisimme lisää asiakkaita HOK-Elannon toimipisteisiin, sillä nämä ihmiset saattaisivat siirtyä esimerkiksi Lidlistä HOK-Elannon asiakkaaksi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, bisneksen kannalta lienee oikein fiksu liike korottaa hintoja siltä maksukykyisemmältä asiakasryhmältä, jotta voi subventoida sitä vähemmän maksukykyistä ryhmää. Siinähän ei missään tapauksessa voi käydä niin, että äänestävät jaloillaan ja siirtyvät toisen kaupparyhmän asiakkaiksi.

Ropi Jarrela

"Muutos parantaisi näiden ihmisryhmien henkilökohtaista taloutta"
"Pieni vähävaraisille asiakasryhmille myönnettävä alennus"

Totta - alennus pitäisikin suunnata nimenomaan pienituloisille talouksille. Alennuksen voisi saada vaikkapa esittämällä kassalla voimassaolevan toimeentulotukipäätöksen.

Ainakin moni eläkeläinen pärjää hyvin omillaan, kun taas moni pienellä palkalla töissä oleva perheenäiti joutuu hakemaan toimeentulotukea pärjätäkseen edes joinkuin.

Pekka Pylkkönen

Ehkä pikemminkin opiskelija- ja työntekijäalennukset.

Opiskelijat ovat Suomen pienituloisin ryhmä ja työntekijät tarvitsevat lisää kaulaa sosiaalitukien saajien verrattuna. Työ kannattaa päivä päivältä heikommin.

Eläkeläiset taas saavat ylivoimaisesti suurimpia sosiaalietuuksia.

Tai sitten vain todetaan että mitä hittoa, elintason tasausjärjestelmä ei kuulu pätkän vertaa kaupalle vaan se on julkisen sektorin tehtävä.

Juuri tämän takia poliitikot pitäisi heittää lähikaupan valtuustosta hemmettiin. Tätä menoa ääsryhmä päättää kohta että mihin maahan suomalaiset sotilaat lähetetään ja kuka saa rakentaa ydinvoimaloita ja minne.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kerro sitten, millloin opiskelija saisia vaikkapa 6 euron bonuksen? Mikä on ostosten määrä kuukaudessa? Varmaan tiedät ne prosentit ja rajat, kun olet vielä pyrkimässä valtuustoon.

ps taitaa jäädä lämmin lounas nauttimatta päivällä, illalla alkaa jääkaapin tyhjennys syömällä lukujen ohella.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

S-kauppaan ei köyhän kannata mennä. Se bonusjärjestelmä on rikkaita varten. Jos ostan kuukaudessa 50 eurolla S-marketista, siitä saa vuodessa 6 euron bonuksen kun on laittanut 600 € kauppaan plus ensimmäisenä vuonna 100 euron osuusmaksun. Siis hyvitys 700 eurosta on alle 0,85 %.

Minä saan ilman maksullista (100 €) bonuskortteja joka päivä -30 % tai jopa -60 % klo 21:00 jälkeen kun ostan "viimeinen myyntipäivä" punatarratuotteita. Eikä niitä tarvitse S ketjusta hakea.

Lopullinen huiputus on, että HOK-Elanto haalii poliitikkoja ja silmäätekeviä valtuustoonsa. Eikä varmasti ilman taka-ajatuksia. Haiskahtaa vähän hyvävelijärjestelmältä.

Poliitikot saavat S-liikkeeltä jättipotin

http://www.hs.fi/talous/a1360646481601

Täältähän se selitys löytyy:

HOK-Elannon edustajiston vaalit käydään 18.-29.4.2016. Helsingin Sosialidemokraatit ovat asettaneet vaaleihin 120 ehdokasta. SDP Helsinki on vaaliliitossa Espoon, Vantaan ja muun Uudenmaan sosialidemokraattien kanssa. SDP:llä on vaaleissa yhteensä 282 ehdokasta, joka on enemmän kuin millään muulla ryhmällä.

Pekka Pylkkönen

Mitään ei ole opittu menneiden vuosikymmenien virheistä. Kun luodaan tuhat ja yksi systeemiä tasaamaan tuloeroja, kokonaisuus ei ole enää kenenkään hyppysissä. Joku yrittää säätää kannustinloukkuja alas panemalla vaikka työttömyyskorvaukseen pienen suojaosan niin annas olla kun sieltä tulee peliin mukaan asumistuki, verotus, päivähoitomaksut, palvelumaksut ja tulevaisuudessa vielä lähikaupan köyhäinedut niin kukaan ei tiedä mitä tapahtuu.

Yksi vero ja yksi tuki. Sitten sitä systeemiä voi hallita.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Porvoossa ei ole ensimmäistäkään prismaa ,saatikka alepaa.Kuninkaanportin rakentamisen kävi vapaavuori torppaamassa.Onko muita ehdotuksia kuin tujusen "torille voisi vaikka rakentaa luistelukentän,ja teiden varsille laittaa kyrilisin kirjaimin viittoja,jotta venäläiset turistit "siis mitä?

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Eikös Lidlissä ole ihan suomalaiset työntekijät? Olen tuossa seurannut kolmea polttoaineen jakelupistettä. Abc.llä on aina bonuksen verran kalliimpaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jaa,ja asiasta toiseen kuinka unohtui se raiskaus porvoossa?Kun tätä pienessä kaupungissa tehrään,kaikenmoista,niin varmalla vastauksia löytynee.Ettei tavitse ihan ihmisten miettiä kuinka asiat siten ovat.

Oli muuten kauan aikaa hiiljasta.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Tervetuloa Siwaan, meiltä opiskelija saat 5% alennukset. Nyt myös edulliset pirkka-tuotteet! Hoplaa!

Toimituksen poiminnat